top of page

Konferencija HealthTech Pulse

Dec 20, 2023

U ritmu digitalne transformacije

Hotel Evropa je 20. Decembra bio domaćin konferencije HealthTech Pulse, ključnog događaja u svijetu tehnologije zdravstva koja je organizovana od strane partnera its4Health projekta Verlab Institut.


Glavni fokus bio je na aktivnostima projekta Its4Health i razmatranju izazova i ciljeva za 2024. godinu.


Među uglednim govornicima bila je Emina Mrđanović, predstavnica DIH its4Health, koja je podijelila dragocjene uvide o utjecaju i budućem smjeru projekta. Aleksandar Mastilović, cijenjeni stručnjak za digitalnu transformaciju, govorio je o tome kako tehnologija preoblikuje pejzaže zdravstvene zaštite. Emina Delić, iz Moja Klinika, istaknula je praktičnu primjenu ovih tehnologija u kliničkim okruženjima, a Lejla Gurbeta Pokvić, direktorica Verlab Instituta, govorila je o važnosti istraživanja i inovacija u zdravstvenoj tehnologiji.


Konferencija je završila angažiranom sesijom za umrežavanje, koja je potaknula brojne diskusije i potencijalne suradnje među stručnjacima koji su strastveni u napredovanju zdravstva kroz tehnologiju.


Događaj se odvijao u okviru uglednog Partnerskog Okvira Haba, koji čine SSST, VERLAB, IMBiH i ISBIH. Ova suradnička alijansa integrira izuzetno istraživačko znanje, ključno u svakoj fazi procesa digitalizacije. Uspostava DIH its4Health, kao dio projekta EU4DigitalSME, zajednički financiranog od strane EU i BMZ-a, a implementiranog od strane GIZ-a u Bosni i Hercegovini, ima za cilj značajno doprinijeti digitalizaciji, automatizaciji i inovacijskom ekosustavu za mala i srednja preduzeća u regiji.

 

bottom of page