top of page

Potpisan Memorandum o razumijevanju za pokretanje Digital Innovation Hub its4Health

Jun 19, 2023

Memorandum o razumijevanju potpisan je 19. juna 2022. godine

Memorandum o razumijevanju potpisan je 19. juna 2022. između Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit GmbH (GIZ) i konzorcija predvođenog Fakultetom za znanost i tehnologiju Sveučilišta u Sarajevu (SSST), a koji čine Verlab Research Institute for Biomedicine Engineering, Medical Devices i Artificial Intelligence (VERLAB), Institut za mjeriteljstvo BiH (IMBiH) i Institut za standardizaciju BiH (ISBIH), kako bi stali iza jednog od tri digitalna čvorišta koja će se razvijati u BiH, a koja će pokretati Europska unija i Federalni Ministarstvo za gospodarsku suradnju i razvoj (BMZ).


Projekt EU4DigitalSME usmjeren je na stvaranje poticajnog okruženja za mala i srednja poduzeća da uspješno poduzmu transformacije digitalizacije i inovacije. Osim što se bavi potrebama digitalne transformacije malih i srednjih poduzeća, projekt također uključuje aktere na makro razini kako bi se poboljšali opći okvirni uvjeti za promicanje inovacija i digitalizacije malih i srednjih poduzeća.


Ova globalna inicijativa dolazi u nizu brojnih aktivnosti za digitalizaciju ekonomskih procesa i približavanje Bosne i Hercegovine EU standardima uspješnog poslovanja i kompetencija.

bottom of page