top of page

Change2Twin domaćin događaja umrežavanja za središta digitalnih inovacija u Francuskoj

Nov 16, 2023

Okupljanje europskih DIH-ova istražuje priče o uspjehu digitalnih blizanaca i buduće suradnje

Change2Twin je organizovao ključni događaj umrežavanja za Digital Innovation Hubs (DIH) u Europi, koji se održao od 16. do 17. Novembra 2023., u gradu Rennesu u Francuskoj. Ovaj događaj označava značajnu prekretnicu za Change2Twin, pružajući DIH-ovima i Europskim digitalnim inovacijskim središtima (EDIH) ekskluzivnu priliku da se udube u rezultate projekta. Glavni tim, zajedno s dionicima, podijelio je priču o uspjehu, predstavio Change2Twin alate i prenio vrijedne lekcije stečene implementacijama digitalnih blizanaca. Drugi dan je sadržavao pronicljivu radionicu koja se fokusirala na jačanje suradnje između lokalnih vlasti i (E)DIH-ova. Sudionici su sudjelovali u raspravama o repliciranju rezultata projekta i njegovanju novih digitalnih blizanaca širom Europe. Od svog početka 2020., Change2Twin je osnažio gotovo 60 proizvodnih malih i srednjih poduzeća i poduzeća srednje kapitalizacije da stvore i implementiraju svoje početne digitalne blizance, čineći ovaj događaj jedinstvenom prilikom za učenje i suradnju.


Događaj se odvijao u okviru cijenjenog Partnerskog okvira Huba, koji čini SSST, gdje je Belma Ramić Brkić, koordinatorica projekta its4HEALTH, odigrala ključnu ulogu. Ovaj suradnički savez neprimjetno integrira iznimnu istraživačku stručnost, s Belmom Ramić Brkić. Naime, uspostavom DIH its4Health, u okviru projekta EU4DigitalSME koji zajednički financiraju EU i BMZ, a implementira GIZ u Bosni i Hercegovini, nastoji se dati značajan doprinos digitalizaciji, automatizaciji i inovacijskom ekosustavu za mala i srednja poduzeća u regiji.


Dok sudionici prihvaćaju ovu priliku da prodube svoje razumijevanje digitalnih blizanaca i otkriju načine za podršku lokalnim malim i srednjim poduzećima u njihovim nastojanjima digitalizacije, događaj je služio kao kamen temeljac za poticanje suradnje i razmjene znanja među europskim DIH-ovima, postavljajući temelje za budući napredak u području digitalne inovacije.

bottom of page