top of page

Dr. Adam Zagorecki sudjeluje kao poseban gost na Hakatonu o sigurnosti u zdravstvu

Feb 22, 2024

Dr. Zagorecki će učestvovati kao poseban gost na hakatonu "Security by Design in Healthcare", koji će se održati u subotu i nedjelju, 24. i 25. februara 2024. godine.

Dr. Adam Zagorecki, poštovani naučni saradnik u Centru za simulaciju i analitiku, donosi bogatstvo znanja iz oblasti nauke o podacima na svoju poziciju. Njegova značajna postignuća uključuju uspjehe na takmičenjima u rudarenju podataka i doprinose naučnim publikacijama. Ekspertiza dr. Zagoreckog se ne ograničava samo na analizu podataka, nego i u tehnikama optimizacije, analizi rizika, inteligentnim sistemima, veštačkoj inteligenciji i analizi odlučivanja, fokusirajući se na načine na koje ljudi donose odluke unutar organizacija i pojedinačno.


Njegovi istraživački interesi pokrivaju širok spektar tema, uključujući odbranu i sigurnost, kibernetičku sigurnost, upravljanje krizama i zdravstvo. Ove oblasti ističu njegovu posvećenost rešavanju značajnih izazova u savremenom, tehnološki vođenom okruženju.


Dr. Zagorecki će učestvovati kao poseban gost na hakatonu "Security by Design in Healthcare", koji će se održati u subotu i nedjelju, 24. i 25. februara 2024. Ovaj događaj organizuje Verlab Instiut kroz its4Health u saradnji sa Centrom za izvrsnost u kibernetičkoj sigurnosti (CSEC), naglašavajući ključnu ulogu sigurnih i inovativnih zdravstvenih sistema.

DIH its4Health podržava Njemačko društvo za međunarodnu saradnju (GIZ), Evropska unija i Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj Savezne Republike Njemačke (BMZ). Ova podrška odražava važnost inicijative u promovisanju napretka digitalnog zdravstva kroz saradnju i stručnost.


Za dodatne detalje o dr. Zagoreckom i njegovom radu, možete posjetiti njegov LinkedIn profil: https://www.linkedin.com/in/zagorecki//.

bottom of page